DSC09382
DSC09382

Het Gebaar in Antwerpen

Op 12 oktober 2019 in één ster, favoriet, Antwerpen, België.

Om onze verjaardagen te vieren (de mijne en die van onze oudste zoon) had ik gereserveerd bij mijn favoriet in het Antwerpse, Het Gebaar. De grote ronde tafel stond al klaar in het voorste gedeelte van het restaurant en na een hartelijke ontvangst namen we daar plaats. Bij het aperitief kwamen de bekende heerlijke knabbels en Cindy vertelde ons dat Roger was opgehouden op Ibiza, maar de avond ervoor nog met zijn team had overlegd over een speciaal menu voor ons. Zo vreselijk attent! Het dessert zouden we dan apart bestellen, wat weer extra fijn was voor onze schoondochter, die dol is op desserts.  Drie van ons zouden wijn drinken, de andere twee hielden het bij water. Het werd een Laibach, Ladybird, Zuid-Afrika, een ons bekende en erg fijne wijn.

Nadat dit allemaal geregeld was kwam er een amuse. In een grijs kommetje lag heerlijke roodbaarsfilet, Noordzee-garnaaltjes, groentjes en kruiden en aan tafel werd er een Thaise curry op geschonken, waardoor het een fantastisch soepje werd met een heerlijke vulling. Bij dit soepje een huisgemaakte rijstcracker, waar gekochte rijstcrackers nog vele puntjes aan kunnen zuigen, wat een heerlijke rijstcracker zeg. Het soepje (om het maar oneerbiedig te houden) was perfect op smaak, heerlijk pittig en een uitstekende appetizer. Het was eigenlijk meer een gerecht vond ik.

Ons eerste gerecht kwam op een prachtig bord. Het waren twee taco’s. Eentje met zeebaars met jalapeño, avocado en amandel en eentje met gemarineerde shortrib in pepersaus met aubergine en Indische chutney. Beide taco’s lagen op een crème van gerookte ui met poeder van gerookte ui. Zeer verschillend van smaak deze taco’s, allebei ongelofelijk smaakvol. Bomvol smaak, zeer hoog op smaak en een genot om te eten. Dit zijn van die hapjes waarvan je er heel veel meer wilt.

Het volgende gerecht was tonijn. Het ging om bluefin tonijn met Iberico ham, bonito, tofu en sojamayonaise. Het resulteerde in een prachtig opgemaakt bord (altijd hier, je kunt aan elk bord duidelijk zien dat Roger patissier is) met in het midden een krokante bal van tofu die gevuld was met tartaar van tonijn en sojamayonaise. Op en naast de bal allerlei heerlijkheden, zoals Iberico ham, krokante biet, dashi en yuzu, een klein stukje zure haring, krokante noedels, wat sesam en heerlijk crystal bread. Een absolute verwennerij dit gerecht, om van te dromen zo lekker!

We gingen verder met tarbot. Onderin het bord een prachtige klassieke brandade, waarop de perfect gegaarde tarbot lag. Op de tarbot een krokant van tomaat met garnaal. Verder in het bord een tomaatje gevuld met garnalen, een meringue, groene crème van zuring en yuzu, een klassieke bisque van kreeft, wat shiso, een fantastische bitterbal met garnalen en absoluut geweldig ijs van cocktailsaus. Wat een smaken, wat een creativiteit, wat een genot! Fantastische tarbot, heerlijke smaken en bereidingen ernaast en dat ijs….!

En nog waren we er niet…Als hoofdgerecht werden we enorm verwend. Roger was niet lang geleden in Japan geweest en wij kregen een hoofdgerecht, geïnspireerd door deze ervaring. We kregen namelijk Wagyu beef. Op een tartaar van aubergine met miso en kew pie mayonaise lagen twee perfect gebakken plakken Wagyu beef met erbij een heerlijke geroosterde vleesjus. Apart geserveerd kregen we in een kommetje een prachtige bouillon van ossenstaart en op een bordje erbij huisgemaakte soba noedels. De noedels konden we verwarmen in de bouillon. Het vlees was natuurlijk ongelofelijk mals, zacht en fantastisch van smaak. De bouillon met de noedels ook. Het was heel simpel een gerecht wat perfect was. Zo ontzettend smakelijk!

Na deze geweldig verwennerij, waarvoor nogmaals mijn zeer grote dank, hadden we het dessert nog te gaan.

Ik had deze keer gekozen voor Smaken uit Hoogstraten. Een ring van yoghurt met structuren van aardbeien uit Hoogstraten, frambozen en toetsen van basilicum en rode biet, zo zegt het menu. Dat is precies wat ik kreeg. Natuurlijk is het dessert vele malen verfijnder dan de beschrijving. Zo zit er precies genoeg yuzu in de ring van yoghurt, is de chocolade van aardbei meer dan geweldig en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is in ieder geval een prachtig fris en behoorlijk licht dessert en een heerlijke afsluiting van een meer dan geweldige maaltijd. We sloten af met goede espresso op het bekende tableautje en meer dan tevreden verlieten we Het Gebaar.

Wat zijn wij enorm verwend. Mijn gezin en ik waren diep onder de indruk en dankbaar. Tot snel weer.

 

0 gedachtes over "Het Gebaar in Antwerpen"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl