DSC09382
DSC09382

Pieters restaurant in Bergambacht

Op 15 maart 2018 in Krimpenerwaard, favoriet, Zuid-Holland.

Ook Pieters restaurant in ons eigen dorp wilden we graag weer eens bezoeken en dat gebeurde op Internationale Vrouwendag (heel toevallig).Rondom 13.00 wandelden we binnen en na een hartelijke ontvangst kozen we een ronde tafel voor twee uit met zicht op de keuken, waar de chef met zijn dochter (erg leuk, want ze is in opleiding) al druk bezig waren. Helaas (voor het restaurant, voor ons niet) waren we de enige gasten deze middag. Het restaurant is nog steeds in huiskamersfeer, wel is de wanddecoratie veranderd, nu hangt er een grote plaat van een schaap. Zeer passend in de polder.

We begonnen met een glas champagne, van Legras & Haas hier en direct verschenen er knabbels. In een potje grissini en stengels van korstdeeg met ansjovis en in een bakje krokantjes en zoute koekjes met kaas. Lekker! Mijn voorkeur voor ijswater wist men nog, attent!

De chef kwam het menu doorspreken, hij wist dat we erg dol zijn op kleine hapjes en stelde voor dat we hem zijn gang lieten gaan, wat we natuurlijk heel graag deden.

We bekeken de charmante en vriendelijk geprijsde wijnkaart en besloten tot een ons onbekende witte wijn, een Folio, Coume del Mas 2015, Collioure en die beviel ons uitstekend.

Op een leuk glazen plateau kwamen vier hapjes. Tweemaal een krokante ham/kaas-tosti, bijzonder smakelijk, éénmaal een cupje met tonijn en komkommer, die echtgenoot nam, want het vierde hapje was een cupje met knolselderij, walnoot en truffel. Een heerlijk hapje.

De champagne werd bijgeschonken, want we kregen amuses. Allereerst een eitje ‘bacon and eggs’. Het eitje was gevuld met verfijnd roerei met stukjes eiwit erdoor en erop een heerlijk schuim van bacon.

In een lief schaaltje met een deksel kwam nog een amuse, de chef had er zin in aldus de gastvrouw. Het was mi cuit gegaarde zalm met kwark, dille en peterselie en krokantjes van aardappel en wat zalmeitjes. Toen het deksel eraf ging kwam er nog net wat rook uit het schaaltje.Heel grappig vond ik dit gerechtje, omdat ik iets wat tenminste lauw of warm was verwachtte, maar het was een koud gerechtje. De zalm was perfect van garing en heerlijk van smaak en de kwark met dille en peterselie paste er perfect bij.

Broodjes (focaccia met rozemarijn, brioche en een speltbroodje) kwamen op tafel met erbij een flinke klont gezouten boerenboter en dat werd telkens aangevuld.

In een mooi diep schaaltje kwam het eerste gerecht. Sliptong met kreeft. De sliptong had een tempurabereiding en was ongelofelijk zacht en heerlijk van smaak. De kreeft was perfect van garing en paste schitterend bij de witlof waarover een fijne mosterddressing lag. Het blad van de spruitjes gaf een extra bite aan het gerecht en de spikkeltjes bleken poeder van geroosterd zeewier te zijn. Een heerlijk gerechtje!

Het volgende gerecht was een risotto. Prachtig gegaarde risotto kregen we met milde geitenkaas, truffel en wat parmezaanse kaas. Als extra verrassing lagen er onder de risotto piepkleine krokantjes van kip, die geweldig lekker waren en echt iets toevoegden aan dit toch al geweldig lekkere gerecht. Iets om te onthouden wat mij betreft.

Op het bord wat hierna verscheen lag een rol van pasta. Het werd gepresenteerd als ‘macaroni’. De rol pasta was gevuld met gemalen inktvis en gemalen amandelen. Op de rol lag wat geraspte gruyère  en schuim van knoflook. Op zich een heel leuk idee dit gerechtje, maar op de een of andere manier kwam het voor mij niet helemaal uit de verf. Het deed wat plakkerig aan en ik kon de inktvissmaak niet echt terugvinden.

We gingen verder met tarbot met courgette en kokkels. In het bord een bouillon van tarbot met zuivel, plakjes gebakken courgette waaronder de kokkeltjes verstopt waren. In het midden een heerlijk stukje tarbot, gegaard met beurre noisette. In al zijn eenvoud een heerlijk gerecht. Uitstekend op smaak en perfect van garing.

Het laatste visgerechten bestond uit zeeduivel en langoustine. Een alweer perfect gegaard stukje zeeduivel kregen we, afgedekt met schuim van gember.Ernaast een gebakken langoustine, die heerlijk zoetig was. Onder dit geheel zuurkool met pomelo en een citroenvinaigrette. Een werkelijk perfecte combinatie, zeer geslaagd!

Ik vond dat we zeer verwend werden!

Bij het eerste vleesgerecht namen we een glas Nebbiolo, Podere Luigi Enaudi, Langhe 2016. Een fijne wijn. Erbij wang van Ibericobig. De wang was gelakt met vlierbloesem, zelf geplukt in het nabijgelegen Loetbos. Het was bijna op, dus de vlierbloesems moesten snel gaan bloeien zei de gastvrouw. Het vlees was meer dan mals en zeer smakelijk. Erbij een plak Chinese kool met erop gedroogde sliertjes draadjesvlees en krokante kruiden. De kool werd daardoor geweldig lekker, echt een vinding vond ik dit.

Bij het tweede vleesgerecht kwam een glas Tamarius, Domaine Mas Cremat, Cotes Catalanes en ook dat was een zeer prettige wijn. Op het bord lag margret de canard.  Een prachtig stuk eend kregen we, het vet keurig krokant gebakken, het vlees nog fijn rosé. Erbij een torentje van shii-takehoedjes, gebakken witlof met wat gruyère en een saus van rode biet. Ook dit was een bijzonder smakelijk gerecht. Ik vond de witlof met de gruyère alweer een vondst.

Waarmee we bij het dessert waren beland. Een dessert in tweeën. In een wit schaaltje bloedsinaasappel met mascarponeroomijs, waarover aan tafel de meest geweldige sabayon ooit werd geschept. Gelukkig bleef het pannetje op tafel…..Het mascarponeroomijs paste perfect bij de heerlijke sinaasappel en vreemd genoeg was het eigenlijk best een licht dessert.Ernaast in klein glazen schaaltje heerlijke chocolademousse met sorbet van bloedsinaasappel. Ook dit was fantastisch lekker. Wat een enorme verwennerij deze middag!

Bij de espresso, waarbij een charmant klein glaasje water met een leuk ijsblokje kwam (ik hou van dat soort details), kwamen nog vier heerlijke snoepjes. Cupjes met appel, met citroen, met chocolade en met crème van rijst. Zoals gezegd ook bijzonder lekker.

We babbelden nog wat na met de chef, raakten ontroerd van de vriendelijke rekening, waarvoor nogmaals mijn hartelijke dank en verlieten meer dan tevreden Pieters restaurant. Uiteraard keren we terug, wat een heerlijke gerechten en een enorme verwennerij deze middag!

6 gedachtes over "Pieters restaurant in Bergambacht"

Joost Niederer

Hallo Carla, een heerlijke recensie weer! Dank! Wat is dat toch gastvrij, he, als ze de Champagne een beetje bijschenken... hoeft geen vol glas, maar een klein beetje zodat je kan doordrinken bij de amuse die volgt. Hoe attent. Groet vanuit het Helmondse. Joost. P.S. Onze stad heeft twee goede nieuwe restaurants: Nastrium en De Rozario. Beide van jonge chefs. We hebben ze al geprobeerd en zijn enthousiast.
15 maart , 2018 om 17:38 pm

Carla

Hallo Joost! Leuk dat je weer eens reageert! Inderdaad: een beetje bijschenken doet wonderen, je voelt je eigenlijk een stukje meer welkom. Ik las over Nastrium en De Rozario uiteraard. Het is zo jammer dat er zoveel te bezoeken restaurants in die omgeving zijn, het is voor ons telkens toch anderhalf tot twee uur rijden, dus dat vergt een planning. In ieder geval heb ik al wel een tafel bij Sabero geregeld voor oktober ;-). Maar ik hou die twee restaurants zeker in mijn achterhoofd. Hartelijke groet!
15 maart , 2018 om 19:34 pm

Joost Niederer

Hi Carla, Sabero is natuurlijk 'one of a kind', d.w.z. de verwachtingen zijn hooggespannen! Ik ben erg benieuwd naar je ervaring. Het is nog even weg, maar doe Sonja en Nico de hartelijke groeten van mij. Ik vind het zo gaaf dat ze weer een zaak opgezet hebben, maar ik vrees dat het de komende tijd niet in onze (financiele) planning past.
16 maart , 2018 om 10:53 am

Carla

Hoi Joost, dat is jammer te lezen! Het duurt inderdaad nog een hele tijd, maar ik zal ze zeker de groeten doen. En ja, de verwachtingen zijn zeker hooggespannen, maar die maken ze zonder twijfel waar. Ik vind het ook heel erg leuk dat ze weer een restaurant beginnen, ik miste ze echt.
16 maart , 2018 om 10:57 am

Pieter

Hallo Carla, erg leuk om te lezen hoe je dit hebt ervaren terwijl ik die middag aan de 'andere' kant heb gestaan. Inhoudelijk kan ik alleen maar zeggen, en vind dat erg fijn, dat je de gerechten hebt beleefd zoals ik mijn keuken bedoel welke zich vooral richt op de subtiele samenstelling van mooie ingrediënten en de bereiding ervan die er in mijn beleving het best bij past. Leuk om weer voor jullie te hebben gekookt en graag tot een volgende keer. Mvg Pieter namens Pieters Restaurant
15 maart , 2018 om 22:14 pm

Carla

Wat leuk dat je reageert! Zoals je kunt lezen hebben we enorm genoten en ik vond het bijzonder leuk om op deze manier beter kennis te kunnen maken met je keuken. Zeker tot een volgende keer!
16 maart , 2018 om 10:35 am

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl