DSC09382
DSC09382

De Burgemeester in Linschoten

Op 29 maart 2018 in Utrecht, favoriet, één ster.

We waren ook nog bij De Burgemeester deze maand. In het flink gevulde restaurant op deze vrijdagmiddag kregen we een fijne tafel bij het raam met zicht op het nog lege terras.Op tafel al een vaas met die lekkere krokante stengels, die we oppeuzelden terwijl we wachtten op het aperitief. Champagne voor echtgenoot, gin/tonic voor mij. Het vriendelijke meisje kwam vertellen dat er flessenpost was gevonden toen ze de hond uitliet en liet de fles met het briefje achter op onze tafel. Op het briefje de favorieten van de chef uit de zee.We konden weer eens niet kiezen en besloten gewoon alles te nemen en dat te delen. Het bakje met de kreeft - komkommer en vanille was heerlijk, een plaatje om te zien ook! Ook de oester en het scheermes waren makkelijk te delen en erg lekker. De coquille met een bouillon van lavas en gember sneden we zelf doormidden en allebei genoten we enorm van de heerlijke smaken. De krab tenslotte was ook al erg lekker, een uitstekend begin van een fijne maaltijd.

De amuses kwamen op tafel. Allereerst een tacootje met tonijntartaar met  jalapeñopeper en limoenmayonaise. Vervolgens een meringue met piccalilly en geschaafde droge worst. Het volgende hapje was heel attent verschillend voor echtgenoot en mij, ik kreeg namelijk een knackebroodje met aardpeer, hazelnoot, knolselderij en koffie. Hij kreeg tartaar met abrikozen. Het laatste heerlijke hapje was spicy chicken met cornflakes en piment. Heerlijke hapjes allemaal.

En nog waren we er niet: de chef zelf bracht in zo’n leuk Burgemeesterkistje een quiche met zee-egel, dashi, gedroogde venkel en laurierdrop, zeer smakelijk!

Van de Italiaans georiënteerde wijnkaart kozen we een Rioja Tondonia Reserva 2002 en die beviel ons zeer.

Het eerste gerecht was hamachi. Tartaar van hamachi met gefermenteerde groene appel, dille, sjalot, diverse bereidingen van avocado en komkommer, wat bloemkool en een doperwtenmousse met een klein pepertje. Ook nog een aan tafel erbij geschepte granité van komkommer, dille en meloen. Een heerlijk fris, licht en elegant gerecht, fijn hoog op smaak.

Dat heerlijke brood wat een bakker uit het dorp naar recept van de chef bakt kwam op tafel met erbij de drie soorten boter: met yuzu, met zeezout en met beurre noisette.

Het volgende gerecht was een gerecht in tweeën. In een mooi zwart met rosé-gouden glas een salade van aardappel met feta, schuim van garnaal, gevriesdroogde passievrucht, rode peper en garnaaltjes. Heerlijk fris en licht en zeer smakelijk.

Erbij in een zwart schaaltje een cremeux van feta met bereidingen van wortel, verse passievrucht, mosterd, gebakken diepzeegarnaal en schuim van kokos. Een fantastisch gerechtje vond ik dit. Flink wat perfect gebakken diepzeegarnaal trof ik aan, die erg goed paste bij de cremeux van feta en het schuim van kokos. De verse passievrucht gaf een frisse toets aan het geheel en door de mosterd werd het gerecht prettig pittig. Een schot in de roos.

We gingen verder met een heerlijk stukje gebakken skrei met erbij oester, bereidingen van prei, zilte groenten, aardappelmousseline met saffraan, een olie van zeekraal en een beurre blancsaus. Een werkelijk perfect en dus heerlijk gerecht. Alle onderdelen perfect van bereiding en prachtig bij elkaar passend.

Omdat we hadden gevraagd of het mogelijk was alleen vis te eten deze middag was het volgende gerecht zeetong met rauwe langoustine. Erbij crème van koolraap, citroen en gele wortel, olie van bonenkruid met limoen en vlierbloesem en krokantjes van aardappel. Ook dit was weer zo’n elegant, fris en licht gerecht, ik hou van deze stijl van koken!

Voorgesteld werd de kaaswagen, hier van Kef, in te lassen en daar waren we het volledig mee eens. De mooie wagen met de uitstekende kazen werd voorgereden en we maakten onze keus uit het mooie aanbod. Bij de kazen presenteerde men jam van blauwe druif, suikerbrood met vijgencompote en radijs en een krokante brioche, gebakken in beurre noisette meet crème fraîche en tuinkers. Leuke en vooral ook andere bijgerechtjes bij de perfecte kaasjes.

Na al deze heerlijkheden zagen we af van een dessert en gingen over tot de espresso. Heel grappig werd de gouden wilg voorgereden, zeer passend natuurlijk in de polder en we konden onze keus maken uit de heerlijke friandises, wat we met graagte deden. Ik kon me weer eens niet bedwingen en koos maar liefst vijf heerlijke snoepjes uit. Een makaron met drop, een eclair, een bonbon met aardbeienjam, room en champagne, een flan en een makaron met framboos. Stuk voor stuk geweldig lekker.

We hadden nog een leuk gesprek met de chef, Sander Spruijt en meer dan tevreden sloten we deze heerlijke maaltijd af. Altijd fijn in dit gastvrije restaurant en natuurlijk keren we terug.

0 gedachtes over "De Burgemeester in Linschoten"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl