DSC09382
DSC09382

La Folie in Zaltbommel

Op 16 februari 2018 in Noord-Brabant.

Onderweg naar huis, na de 12 gangen in de keukenkamer van Tribeca de avond ervoor en het fijne ontbijt bij Hostellerie Vangaelen in Heeze kregen we toch weer een beetje trek, dus we besloten in Zaltbommel een kleine lunch te nemen. Bij La Folie.

Een vriendelijke ontvangst en een fijne tafel in het prettige lichte restaurant. We begonnen met een glaasje witte wijn, een Ramon Roqueta 2016, Catalunya, een blend van Macabeo en Chardonnay. Erbij wat knabbels. Popcorn met truffel, geklaarde boter en peterselie, erg lekker, en pappadums van linzen met ras el hanout en za’atar, ook zeer smakelijk.

We kregen de kaart uitgereikt met een toelichting op het (tweegangen) lunchmenu. De kaart ziet er qua gerechten bijzonder aantrekkelijk uit! We besloten voor de verandering eens tot het lunchmenu, twee gangen vonden we voor een keertje wel voldoende en de genoemde gangen spraken ons zeer aan. Voor een uitgebreide toelichting op de menumogelijkheden verwijs ik graag naar de website. Het lunchmenu - twee gangen, inclusief koffie/thee met friandises - kost 32.50.

We bekeken ook de wijnkaart, vriendelijk geprijsd en met fijne wijnen en we besloten tot een Velich TO 2013, een ons bekende fijne blend van  Chardonnay, Welschriesling en Sauvignon Blanc.

Een amuse verscheen. Een flan van koriander met foreleitjes en een salade van venkel en sinaasappel. Verder in het schaaltje schuim van zee-egel en een krokantje van koriander. Een fijn hapje was dit en een mooie combinatie.

Nog een amuse kwam op tafel: opgediend in een halve kokosnoot een panna cotta van tom kha kai met seroendeng, chilipeper, bosui, taugé en een aan tafel door de uitstekende bedienende jongeman bijgeschonken koude soep van pinda. Een erg lekker hapje vond ik dit, heerlijk pittig!

Het voorgerecht van deze middag was Hirasama tartaar met geschroeide langoustine. Op de cirkel heerlijke tartaar, die perfect was aangemaakt met een saus met augurk, lag behalve de heerlijke geschroeide langoustine zoetzure bloemkool en romanesco, plakjes gedroogde kappertjes, crème en een krokantje van piccalilly en het geheel was omgeven door een saus van mille en un uit (1001 nacht). Ik vond dit een heerlijk fris en licht gerecht en mooi in balans.

Het hoofdgerecht was gegrilde runderlende met lasagne van kalf en gruyère, paddenstoel, bereidingen van knolselderij, hazelnoot en een jus van kalf en truffel. Erbij ook nog een duxelles met truffel. Voor echtgenoot was de knolselderij vervangen door andere groenten. Ook dit was een goed gerecht. Het vlees was niet supermals, maar mals genoeg en de bijgerechten waren allemaal smaakvol en pasten goed bij het vlees.

Bij de espresso tenslotte kwamen nog vier lekkere snoepjes: een witte bonbon met appel en verveine, een bonbon met ganache en laurier, een brownie en een stukje boterkoek.

Zeer tevreden verlieten we La Folie. Fijne bediening, leuke wijnkaart en een uitstekende kok. We keren zeker terug om meer gangen te proeven!

0 gedachtes over "La Folie in Zaltbommel"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl