DSC09382
DSC09382

Het Gebaar in Antwerpen

Op 19 november 2017 in Favoriet, België, Antwerpen, één ster.

Het was alweer te lang geleden dat we bij Het Gebaar waren, maar gelukkig was er op deze dinsdag nog een tafel voor ons beschikbaar. Na een hartelijke ontvangst kregen we het fijne ronde tafeltje wat we eigenlijk altijd krijgen en waar we heerlijk zitten. Een aperitief wilden we natuurlijk wel, voor echtgenoot de bekende Laurent Perrier champagne en voor mij gin/tonic. Bobby’s deze keer, mijn favoriet. Erbij een hartig koekje en een heerlijk soesje. We kregen de kaart en een uitleg over de extra mogelijkheden. De kaart is ietwat veranderd. De tapaatjes zijn veranderd in voorgerechten, drie inmiddels en een suggestie die aan tafel wordt gedaan. Het aantal hoofdgerechten is wat minder dan voorheen (vijf) en er zijn wat wijzigingen in de desserts. De wijnsuggesties zijn er gelukkig nog steeds.

Het was nog best lastig voor ons om te kiezen, eigenlijk zoals altijd hier, maar we kwamen er uit.

Een amuse verscheen. In zo’n leuk dubbelwandig rond glas. Op espuma van jasmijn lag zeer fijne julienne van prei, waarop weer een bitterbal met gamba lag. Op de bitterbal lauwe krokante kataifi, die flink kruidig was, bijzonder lekker! Een fijn hapje vond ik dit, heerlijk van smaak en weer zeer uitgebalanceerd.

Tot mijn verrassing kwam er een extraatje van Roger op tafel, een plakje wildpaté, gemaakt van duif, everzwijn en eend met erbij in een kannetje jus van gebrande knolselderij en in een glazen potje een compote van rode ui. Ook nog aan twee kanten wat gepekelde groenten. Het bleek een van de voorgerechten van de kaart te zijn. Ongelofelijk lekker was dit allemaal. De paté was van zichzelf al fantastisch, de croûte was werkelijk perfect, de jus paste er prima bij en de compote was heerlijk zoet met een rins toetsje.

Aan een belendende tafel was er een jarige en heel leuk kwam men met een kant en klare taart, waarop een eenpersoonshapje met kaarsje stond. Een waar kunstwerk weer die taart, dus ik heb hem even op de foto gezet.

In het glas kwam de wijn die bij het gekozen voorgerecht hoorde, een Laibach, 2016, The Ladybird, Western Cape, een bijzonder lekkere wijn.

Voordat het voorgerecht kwam kregen we nóg een verrassing van Roger en wel een getoast sneetje stokbrood ruim belegd met plakken gepekeld en gerookt nekstuk van Wagyu runderen met crème van truffel, crème van pecorino kaas en verse truffel. Ook een van de voorgerechten van de kaart. Wat een ongelofelijke heerlijkheid was dit zeg! Schitterend vlees, ontzettend mals en zacht en geweldig van smaak en uitstekend passend bij de truffel. De crème van pecorino was ook heerlijk erbij. Absoluut genieten dit en nogmaals mijn grote dank voor deze heerlijkheden!

Roger kwam nog even een praatje maken, een paar dagen ervoor was hij in Warschau op de Best Chef Awards uitgeroepen tot de beste patissier ter wereld, wat ik natuurlijk volkomen terecht vind en hij vertelde over al zijn plannen, zoals altijd geweldig interessant!

Het voorgerecht verscheen. Schitterend om te zien. Het was kaviaar. Royal Belgian Caviar. Drie eitjes kreeg we. In eitje nummer 1 de interpretatie van Roger van Waldorfsalade met grijze garnalen en mousse van garnaal. De eitjes waren afgedekt met geweldig lekkere wafeltjes waarop een flinke schep kaviaar lag en zo’n schattig klein parelmoeren lepeltje. In eitje nummer 2 troffen we foie gras met paling aan, ook meer dan lekker en in eitje nummer 3 tenslotte kregen we flink wat King crab met kerrie, geweldig in balans en ontzettend smakelijk. Wat een fantastisch begin…nou ja begin, het was meer een tussengerecht geworden door alle verrassingen die we hebben gekregen.

Echtgenoot had van de kaart gekozen voor de klassieke vol au vent met zwezeriken en truffel. Erbij kwam nog een bakje met frieten met een heerlijke mayonaise. Vanwege de schitterende opmaak heb ik er toch een foto van gemaakt. Hij was vol lof over dit gerecht. Ik proefde een stukje zwezerik en dat was volmaakt.

Ikzelf was benieuwd naar de interpretatie van Roger van de Tournedos Rossini; tournedos met eendenlever, polenta, frisse zomergroenten en vleesjus. Ik kreeg een geweldig prachtige (grote!), uitstekend gebakken (medium rare) tournedos met erop een even zo goed gebakken stuk eendenlever, keurig gezouten. Erbij flink wat braadjus. Op de rand van het bord geweldig kunstig neergelegde herfstgroenten (prei, radijs, diverse bietjes, gegrilde little gem, wortel, knolselderij, polenta-taartje), allemaal even lekker en keurig gegaard. Gezien de omvang van het gerecht kreeg ik mijn bord niet helemaal leeg helaas, want ik had ook nog een dessert besteld en daar moest ik een gaatje voor houden natuurlijk. Maar wat een heerlijke tournedos was dit!

Bij de tournedos kreeg ik een glas Rosi Schuster, Burgenland, Oostenrijk, 100% Blaufränkisch en ook dit was een uitstekende wijn.

Waarmee we aan de desserts toewaren. We hadden allebei een voor ons nieuw dessert gekozen. Echtgenoot de Akina: Kruidige crème d’épice als basis met smaken van kaneel, earl grey en steranijs, balletjes van dulcey chocolade en melkchocolade met een interieur van kalamansi. Krokante soesjes met een chantilly van hazelnoten uit Piëmonte afgewerkt met een smaakvolle cocktail. Schitterend om te zien, vandaar de foto erbij. Wederom was hij vol lof.

Ik opteerde voor de Orelys, een dessert met zure toetsen van yuzu, basilicum, gekaramelliseerde appel, krokant bladerdeeg, een luchtige chantilly en een mousse van orelys chocolade. Een plaatje om te zien, zoals altijd en geweldig lekker. Heerlijke chocolade, heerlijke appel en yuzu, waardoor het een fijn fris dessert werd. En heel opvallend: het was een behoorlijk licht dessert ook en dat was heel prettig na het voorgaande (ongelofelijk smakelijke) geweld. Een werkelijk heerlijk dessert, perfect in alle onderdelen.

We hadden er deze keer voor gekozen om geen dessertwijn te nemen en ook de voorgestelde koffie en thee bij de desserts wilden we niet, we wilden dat graag na de desserts.

We sloten dit geweldige maal af met espresso, zoals altijd geserveerd met koekjes en een glaasje room met likeur, ik vind dat toch zo leuk!

Het zal duidelijk zijn dat ik weer enorm genoten heb bij Het Gebaar, alles was weer uitmuntend. Fijne, hartelijke bediening, een superkok, een fijne ambiance, kortom: zeer favoriet!

 

0 gedachtes over "Het Gebaar in Antwerpen"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl