DSC09382
DSC09382

Paddle's in Waddinxveen

Op 26 september 2015 in Zuid-Holland.

Op deze donderdagavond reden we naar Waddinxveen. Ons doel was Paddle's. Ik hoor daar goede geluiden over en de AH/Iens-actie was een goede gelegenheid om het restaurant eens te verkennen. Dat er van alles fout ging met de simpele verandering van twee naar drie personen lag helemaal aan de site van Seatme/Iens en dat blijft gewoon bijzonder ergerlijk, maar het restaurant loste dat heel vriendelijk op. DSC07689We kregen een tafel voor ons drietjes, houten stoelen, her en der ook banken, achter in de pijpenla nog een verhoging met hoge tafels, we noemen de inrichting denk ik Oudhollands. Als servet liggen er rood/grijsgeblokte - die ouderwetse - theedoeken, het bestek staat op tafel in een glazen accubak. We wilden wel een aperitief, een gin/tonic en dat is hier Gordon's gin en Royal Club tonic. Of we wat brood wilden. Ja, dat wilden we wel. DSC07694De vriendelijke bediening kwam even later met een groet uit de keuken, die bestond uit drie bruine breekbroodjes met olijfolie met peper en zout erin en een dip van roomkaas, dille en komkommer. Ernaast een pannetje met een tomatensoepje met gegrilde paprika en chorizo. Vriendelijk vonden wij. Op de rekening overigens gewoon voor 3.50. Geeft niet, maar zeg het even.

 

Het concept hier is dat alle gerechten gedeeld worden. Voor een impressie van de kaart en de mogelijkheden verwijs ik graag naar de website.

 

 

We bekeken de wijnkaart. Heel sympathiek rekent men hier de inkoopprijs met een opslag van 15 euro. Zeer keurig en vriendelijk. Wij kozen een Meursault en dat bleek er eentje van Olivier Leflaive uit 2013 te zijn, een prima wijn. IJswater kregen we ook, ook vriendelijk en de maaltijd kon beginnen.DSC07697

 

 

Als eerste gerecht verschenen er drie gerechtjes op tafel. Te beginnen met een garnalencocktail, bestaande uit Hollandse garnalen, croutons, avocado en Salty Fingers. Lekker! Goede garnalen en zoals bekend ben ik erg dol op die Salty Fingers. Ook de partjes appel die ik ontdekte vond ik leuk, lekker fris en de mayonaise was ook prima.DSC07699

 

 

Vervolgens de ham met meloen, bestaande uit Pata Negra ham, rode bietjes, crème fraîche en aardappelbrunoise. Erbij een frisse sinaasappel/pompoenmousse en bolletjes meloen. Een prettig fris gerechtje met lekkere ham en leuke bijgerechtjes.

 

 

Tot slot de bruschetta met tomaatblokjes, broodsoldaatjes, parels van aceto en mozzarella. Ook dit werd gepresenteerd op een bord, zodat we alledrie onze gang konden gaan. Samen met de broodsoldaatjes was ook dit een lekker fris gerecht met fijneDSC07701 smaken.

 

 

Leuke gerechtjes, wat ik een beetje jammer vond is dat er bij het neerzetten van de borden een enorme truffelolielucht opsteeg. Ik ben daar bepaald geen liefhebber van.DSC07704

 

 

We gingen door met de kip-kerrie, die bestond uit een rouleau van parelhoen, mousseline van kerrie, kokos en komijncress. Helaas is de foto bewogen...Op het bord drie rolletjes parelhoen met een kerriesausje, wat mais gevuld met een aardappelkerriepuree en her en der wat wortel en de komijncress. De parelhoen was goed van garing, ook de bijgerechtjes waren best aardig.

 

 

In een schaal kregen we pasta. Pasta met zeevruchten, parmezaan, tomberry tomaatjes en DSC07706oesterblad. Dat alles met een roomsaus. De zeevruchten bestonden uit mosselen en een stukje witte vis. Ook dit was goed klaargemaakt. In al zijn simpelheid toch ook een heel aardig gerecht. Het oesterblad was er lekker bij.

 

 

Het laatste gerecht in deze ronde was de beef teriyaki. Australisch rund, basmatirijst, lente-ui. DSC07709Op het bord drie prima gebakken stukken biefstuk met een teriyakisaus. Erbij een blokje basmatirijst met kruiden en er op wat bimi. Verder wat taugé en de eerdergenoemde saus. Ook dit was behoorlijk smakelijk.

 

 

Bij het dessert kregen we de keus uit een zoet dessert, een kaasplankje of koffie/thee. DSC07711De heren kozen voor het zoete dessert en zij kregen vers fruit, bestaande uit onder andere appel, bramen, aalbesjes, sinaasappel. In een glas ananasblokjes gemarineerd in Licor 43 voor allebei en 1 bakje met crème brûlée. Ze vonden het een prettig dessert.

 

 

Ik wilde graag het kaasplankje. DSC07712Op een houten plankje kreeg ik vier prima stukjes kaas van Bourgondisch Lifestyle, erbij chutney van ui met noten, vruchten/notenbrood en radijs. Een uitstekend kaasplankje en een leuke afsluiter van een leuke maaltijd.

 

 

DSC07714We namen nog wat espresso, waarbij een makaron kwam en een koekje van oma Nel. Na het betalen van de rekening verlieten we best tevreden Paddle's. Vriendelijk personeel, vriendelijke gerechten en best leuk voor een keertje.

 

 

Carla van Schelven

 

0 gedachtes over "Paddle's in Waddinxveen"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl