DSC09382
DSC09382

Fred in Rotterdam

Op 2 november 2014 in Rotterdam, twee sterren.

Op 23 oktober 2014 zaten we alweer bij Fred, deze keer omdat ik een Iens Dinerdeal had gezien. 125 euro all in bij Fred. DSC04947Keurig om 13.00 wandelden we binnen, waar we een zeer vriendelijke ontvangst kregen. We kregen een rond tweetje achter in het restaurant. Deze middag waren slechts vier tafeltjes bezet, wat eigenlijk weleens prettig was. Water wilden we wel, dus een fles plat en een fles bruisend Fred-water kwamen op tafel. De champagnewagen met daarop een ruime keus aan champagnes en wat gins werd voorgereden en we kregen een glas Christian Bourmault exclusivement pour Fred ingeschonken. Een lekkere champagne! Geen amuse deze middag, wat me eigenlijk wel wat verbaasde, maar direct de eerste gang. DSC04950Tomaat - parmezaan - pesto. Zoetzuur gemarineerde honingtomaatjes met pesto, een crème van parmezaan, crunch van parmezaan en aardappel. Een werkelijk heerlijk hapje, ook erg mooi gepresenteerd. Lauwwarme crème, heerlijke tomaatjes, heerlijke pesto en ook nog wat basilicumolie onder het gerechtje. Een fijn begin.In het glas kwam een Scaia 2013, Veneto, Tenuta SantAntonio en die kende ik al van de Zwethheul. Een prettige wijn, de combinatie Garganega/Chardonnay vind ik lekker.DSC04954Erbij het tweede gerecht.Tonijn - watermeloen - haringkaviaar - kerrie-ijs. Op weer een prachtig bord een flinke cirkel van in miso gemarineerde tonijntartaar met erop hangop, kerrie-ijs, gezouten citroen, haringkaviaar, sesamkrokantjes, komkommer, watermeloen en bolletjes avocado met poeder van tomaat (Hertog Jan? ;-) ). Een plaatje om te zien en een genot om te eten. Alle onderdelen apart waren heerlijk, maar ook in combinatie was het allemaal bijzonder smakelijk. Een schot in de roos wat ons betreft. Bij het volgende gerecht presenteerde de charmante maître-sommelier maar liefst twee wijnen. Een Franse Chardonnay, De Chansac 2013 en een Italiaanse Viognier, Soente, Lazio 2013, Falesco. De Chardonnay paste wat het team betrof het best bij het gerecht, de Italiaanse Viognier was een beetje boksen. Hij was benieuwd naar onze mening.Het gerecht was tarbot - coquille - Hollandaise - mais.DSC04960Op een fijne schuimige beurre blanc lag de mais met de perfect gegaarde tarbot. Erbij een crunch van macadamianoten met ras el hanout, erg lekker! Naast de tarbot wat groene aspergestukjes. Op de tarbot tartaar van coquille met Hollandaise en het geheel werd afgemaakt door een chips van Violetta-aardappel. Mooie zachte smaken, wederom zowel in combinatie als afzonderlijk geweldig lekker. Onze meningen over de wijn liepen deze keer niet synchroon. Echtgenoot vond ook de Chardonnay het best bij het gerecht passen, ik was meer te spreken over de combinatie met de Viognier.

In het glas kwam een Laya 2013, D.O.P. Almansa Old Vines, een fijne blend van Monastrell en Garnacha Tintorera.Op het bord Ribstuk - steak tartaar - aubergine - spitskool.DSC04965Entrecote van Black Angus kregen we, perfect van garing met erbij krokante cantharellen, sojaboontjes, een klassieke rode wijnsaus, witlof, sugarsnaps, sperzieboontjes en nog een bonensoort die ik niet helemaal kende. Alles mooi hoog op smaak en erg lekker. Het vlees was heerlijk gekruid en de steak tartaar bestond uit stukjes brunoise van sukadevlees. Ook weer erg lekker allemaal.DSC04968Het eerste dessertje bestond uit gin - tonic - appel. In een glas ijs van appel en grapefruit en schuim/crème van gin en tonic. Heerlijk fris, wederom zowel in combinatie als apart. Een fijne frissigheid zo in de maaltijd stellen we altijd wel bijzonder op prijs en zeker als het zo klopt als dit kleine gerechtje.DSC04974Bij het tweede dessert kwam een Iberia Cream Sherry in het glas en die paste goed bij het dessert van koffie - chocolade - vanille - crumble. Mooi gepresenteerd in een glas herinner ik mij koffielikeur, vanille-ijs, spongecake van chocolade, honing, meringue, Oreo, Haagse hopjes, krokantjes van de hopjes en karamel. Een dessert naar mijn hart!DSC04977Bij de espresso en thee kwam die fantastische friandisewagen weer voorgereden met het voorbeeldplaatje van alle lekkernijen die erin lagen.

 

Op tafel stonden toen al het mandje met die heerlijke warme Madeleines en het standaardje met de miniDSC04979Berliner Bolletjes. 

Voor ons doen hielden we ons redelijk in en we kregen een fijn plateautje voor ons tweeën om lekker leeg te peuzelen. 

Echtgenoot kreeg nog de nodige espresso erbij, ik genoot van mijn thee en bij dit alles kozen we ook nog voor een likeurtje,ook al zo leuk gepresenteerd in buisjes.

 

Ik koos voor de cognac metDSC04986bramen en echtgenoot voor de Cherry Brandy en allebei waren ze erg lekker. 

Na het betalen van de rekening verlieten we erg tevreden Fred. Erg prettig toch zo'n fijne lange middaglunch ;-)

0 gedachtes over "Fred in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl