DSC09382
DSC09382

De Matroos en Het Meisje in Rotterdam

Op 14 november 2013 in Rotterdam, Zuid-Holland.

Na een erg interessante dag op Maasvlakte 2, waar we bijzonder leuk ontvangen zijn door de projectleider en dus ook allerlei bijzondere dingen hebben mogen zien reden we in een gigantische file - er was een vrachtauto met betonnen palen tegen de vangrail op de Van Brienenoordbrug gereden, dus de hele regio, inclusief de hele stad stond vast - direct maar naar het restaurant waar we zouden eten voordat we de Kantine van Walhalla zouden aandoen voor wat cultureel vermaak. Dat restaurant was De Matroos en Het Meisje, voorheen De Jonge de Jong, welke De Jong nu een restaurant onder de Hofpleinbogen heeft.
De ontvangst was vriendelijk en we kregen twee tafels voor 6 personen in het vriendelijk ingerichte restaurant. Nog steeds de blokjestheedoeken hier als servet, verder keurig gedekt en mooi servies. Goede bediening ook.
Water kwam direct op tafel, wijn koos ik en dat werd tot genoegen van het gezelschap een Grüner Veltliner Alte Reben trocken, Weingut Weinrieder. Een zeer prettige wijn.
Je eet hier wat de pot schaft en kunt kiezen uit 3- tot 6-gangen. Wij zouden er 4 krijgen.
Brood kwam op tafel en op een schoteltjes werd een lekkere olijfolie geschonken.DSC00934
Een amuse kwam daarna. In een schaaltje pompoencrème met geitenkaas, gemberkoek, tuinkers.
Leuk om te zien en lekker om te eten en een fijn begin.
Het eerste gerecht was een terrine van vis met DSC00937seizoensgroenten, grapefruit en beurre noisette.
Een nogal vissige terrine kregen we met flink wat stukken stevige vis erin, waardoor het mousse-achtige karakter wat een visterrine vaak heeft doorbroken werd, wat ik prettig vond, maar wat niet iedereen geloof ik net zo waardeerde. De seizoensgroenten waren mooi al dente, de citrus lekker fris en de beurre noisette paste er wat mij betreft prima bij.
DSC00939Het tweede gerecht zag er nogal rommelig uit, maar smaakte prima. Risotto, Trompette de la Morte op zuur, kwartelei, herfsttruffel en foreleitjes. De risotto was mooi beetgaar, de paddestoelen op zuur vond ik grappig en de rest was gewoon best lekker
Een aantal wilden graag rode wijn bij het hoofdgerecht en dat werd een Spätburgunder Trocken, 2009, Weingut Bercher, Kaiserstuhl, Baden. Ik zelf hield het bij wit en heb hem dus niet geproefd.DSC00942
Het hoofdgerecht was Iberico lende, aardappelpuree met gerookte boter, gepofte ui, prei, jus met mosterdzaad. Een flink stuk varkensvlees kregen we, licht droog helaas, waardoor het meer aan ham deed denken. Erbij de aardappelpuree met gerookte boter, wat wat mij betreft best met gewone boter mag in het vervolg, gepofte ui en prei die lekker waren en jus met mosterdzaad. Een aardig gerecht, wel een beetje veel eerlijk gezegd.
DSC00943Het dessert was een hazelnootpavlova met kastanjeroom en gezouten citroencrème. Degenen die voor het zoete dessert gingen waren volgens mij tevreden over de pavlova met de room en de crème, ik hoorde althans geen klachten en een ander deel van het gezelschap koos voor het kaasbordje. DSC00946Vijf mooie stukjes kaas kregen we, erbij wat noten, Kletzenbrood en een chutney en ik was hier erg tevreden over. Erbij nog een glaasje Custoza en toen moesten we dit vriendelijke restaurant op dat hele gezellige Deliplein op Katendrecht verlaten om naar de voorstelling te gaan. Een genoeglijk restaurant, geheel passend in de sfeer van Katendrecht en in de zomer moet het hier een feestje zijn om lekker op het terras onder de oude bomen te zitten met her en der wat muziek en ander straatvertier.

0 gedachtes over "De Matroos en Het Meisje in Rotterdam"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl