DSC09382
DSC09382

De Lindehof in Nuenen

Op 20 september 2013 in één ster, favoriet, Noord-Brabant.

Op deze 6e september reden we weer eens vol verwachting naar Nuenen. Naar De Lindehof, onze favoriet. Soenil had weer een leuke tastingavond bedacht, deze keer stonden kruiden en specerijen centraal in een achtgangenmenu. We weten inmiddels hoe prettig hoog op smaak hij kookt, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Ook naar de wijnkeuze van Iete waren we erg benieuwd.
De ontvangst was weer allerhartelijkst en we kregen een fijne tafel in de erker. Iete schonk een schitterend glas champagne, gelukkig weer van Serge Mathieu, maar deze keer een Extra Brut en die was zo mogelijk nog lekkerder dan de gewone. Gezien het bombardement aan amuses werd de hele fles leeggeschonken.
Als eerste kregen we in een glaasje een shot van yoghurt, komkommer en munt, heerlijk fris en er zat een lekker pepertje in. Een leuk begin!DSC00475
De bekende broodsoldaatjes kwamen gelukkig ook weer. Deze keer met tonijn en onderin een emulsie van kerrie. Heerlijk en ze gaan nooit vervelen!
DSC00477De chef kwam zelf zijn bonbon presenteren, die hele lekkere, gemaakt van zoete aardappel, witte chocolade, ras el hanout en espuma van chili. Ook erg lekker weer.
We gingen door met Strand. Op een donker bord met allerlei stenen lagen per persoon drie hapjes. Phulauri met crème DSC00478van tandoori: heerlijk hoog op smaak en dus geweldig lekker; een stukje krokant buikspek (gepekeld en gemarineerd en daarna krokant gebakken) met kroepoek van groene curry: fantastisch, zowel het spek als de volle smaak van de groene curry in de kroepoek en tot slot een zwart kroketje (brioche) van doperwten met een emulsie van sinaasappel: heel bijzonder van smaak en door de citrus lekker fris.
DSC00479We gingen door met de meringue op de hand, deze keer van vadouvan met compote van bakbanaan en papaja. Ook lekker natuurlijk.
Er verscheen een bekertje met wat dingetjes onderin, die ik niet direct herkende.DSC00482 Niet zo vreemd, want het ging om Karhi en mijn kennis van de Surinaamse keuken is nogal beperkt. Aan tafel werd er een schitterende bouillon die heerlijk naar kerrie geurde bij geschonken en konden we genieten van de heerlijke Karhi. Weer een voltreffer.
Het volgende hapje bleef in Surinaamse sferen, we kregen namelijk Teloh.DSC00483 Gebakken cassave met bakkeljauw. Heerlijke cassave, fantastisch krokant en mooi zacht binnenin met erbij heerlijke bakkeljauw en wat DSC00484toefjes kerriemayonaise. Alweer heel erg lekker.
We eindigden de parade aan amuses met rendang met gefermenteerde witte kool en poeder van miso, gepresenteerd in een mooi bekertje. Zo lekker, dat iedereen ernstig verlangt naar meer...
DSC00486Voordat we aan het echte werk zouden beginnen verscheen er op het nieuwe servies een heerlijke warme brioche met gezouten boter en werd er wat van die heerlijke Masia el Altet olijfolie in het schaaltje geschonken. Hoe lyrisch kun je worden van een verse, warme brioche? Nou, heel lyrisch!
Iete kwam de eerste wijn inschenken en lichtte hem op de haar bekende, zeer enthousiaste, maar niet opdringerige manier toe. Het ging om een Grüner Veltliner, een Friendly 2011 van Laurenz V. Een erg lekkere Grüner Veltliner, die perfect paste bij het eerste gerecht. Schol - Medina - Citrus. DSC00491Een mooi bord verscheen met erop een stukje dubbele scholfilet met een croûte van medina en een stukje paling, wat groentjes, wat granen en een dooier van avocado, guacamole en een vinaigrette van citrus en sancho-bes. En flink wat - lekker! - Szechuanpeper. Een schitterend gerecht. De schol was perfect, de paling erbij lekker, de groentjes en granen ook en de dooier ontplofte in je mond en was eerst heerlijk zacht en romig en daarna kwam de peper erdoor, waardoor je weer wist waarom je aan dit menu bezig was ;-).
De volgende wijn was een Grauer Burgunder vom Kalkstein, 2012, Seehof. Een zeer aardige Grauer Burgunder vonden we.
Het gerecht erbij was Hamachi - Tandoori - Tonijn. DSC00496We kregen de hamachi op twee manieren, kort aangebakken en als tartaar, zo ook de tonijn. Erbij een heerlijke crème van tandoori en gebrande knolselderij, espuma van tandoori en sinaasappel, zoetzure komkommer (als rolletje, maar ook in de vorm van ijs) en een pastille van appel.
Iete vervolgde met een favoriet van me, een Limoux, Toques & Clochers. Ik ben erg dol op deze rijke chardonnay, dus een schot in de roos.
Het gerecht erbij was Hoender - Pomtayer - Piccalilly.DSC00500 Een mooi bord verscheen met twee heerlijk malse stukken hoender (ik denk zo parelhoen) met erbij pomtayer, tayerblad, tomaat en een fantastisch ijsje van piccalilly. Ik word altijd erg blij van o.a. piccalilly, dus dit was voor mij een heerlijk gerecht. De smaken pasten weer perfect bij elkaar. De aan tafel erop gelepelde vinaigrette van sesam en soja maakte het gerecht helemaal compleet. Alweer een erg lekker gerecht dus. De Limoux kon de smaken, incl. de piccalilly met gemak aan natuurlijk.
Hij werd doorgeschonken bij het volgende gerecht. DSC00501Saotosoep - Kingkrab - Aardappel. Allereerst verscheen er een mooi schaaltje met daarin een gepocheerd kwarteleitje, krokante aardappel, gel van soja en een pakketje van taugé en kingkrab. DSC00504Vervolgens werd aan tafel een schitterende, zeer geurige bouillon - de saoto - in het schaaltje geschonken en konden we genieten van de heerlijke smaken. Zowel afzonderlijk als bij elkaar. Ik ben zeker geen voorstander van soep in een menu, maar voor deze soep mag je me wakker maken.
Iete kwam met een andere wijn, een Vernaccia di San Gimignano, Riserva, Palagetto.
Een heel aardige Vernaccia, over het algemeen ben ik er eerlijk gezegd niet heel kapot van, maar deze vond ik lekker.
Erbij Zeebaars - Roti - Pompoen. DSC00509Een perfect gebakken stukje zeebaars kregen we met erbij een rolletje roti gevuld met aardappel, kousenband, gepofte appel en pompoen. Verder op het bord structuren van pompoen en aan tafel gelepeld schuim van kokos, verveine en sereh. Het wordt saai, maar alweer waren we erg tevreden over dit heerlijk gerecht. Alles perfect uitgevoerd en mooi bij elkaar passend.
Als rode wijn kregen we een glas Enguera, Valencia, Reserva. Een fijne, zachte, crianza. Lekker!
Het hoofdgerecht als je daarvan kunt spreken in zo'n uitgebreid menu was vanavond Lam - Pesto - Paprika - Vadouvan. DSC00515Op een mooi bord kregen we een mooi stukje lam met pesto, crème van gebrande paprika, gekonfijte paprika, barra, chutney van gebrande tomaat en een aan tafel geschonken saus van vadouvan. Alweer een heel erg lekker gerecht. Wederom mooie smaken, alles perfect klaargemaakt, dus alweer waren we erg tevreden.
Voor het eerste dessert kregen we een glas Riesling Auslese Pfannebecker 2011. Een lekkere, frisse Riesling.
Het dessert was voor een deel een tafelbereiding, via stikstof namelijk werd het kokosijs gemaakt. Het dessert bestond uit Yuzu - tropisch fruit - yoghurt - roze peper. DSC00520
Allereerst werden er twee bakjes voor ons neergezet. In het linker bakje een heerlijke crème brûlée van yuzu, DSC00522in het rechter bakje structuren van tropisch fruit en kokos, ijs van yoghurt en rode peper en ter plekke bereidt door een van de koks nog heerlijk ijs van kokos, omwikkeld met chocolade. Een heel lekker dessert.
De volgende dessertwijn, tevens de laatste, vond ik een verrassing. Een Scheubere namelijk, een Auslese 2011, Steinchen, Clemens Honrath. Wederom een zeer prettige, frisse wijn.
Erbij Kwetsen - Citrus - Groene Appel.DSC00528 Een heerlijk kwetsentaartje kregen we met structuren van kwetsen en citrus, crumble van groene appel en ijs van Chartreuse en groene appel. De meringue van witte chocolade vervolmaakte dit heerlijke dessert.
Een geweldige maaltijd vonden we het, bijzonder om mee te maken hoe gebruik gemaakt is van kruiden en specerijen (wat natuurlijk de opzet van de avond was).
Bij de uitstekende espresso kwamen natuurlijk nog heerlijke snoeperijen.DSC00530 Een lolly van karamel, een tartaar van bramen en gelei van perziken, granita van groene appel, Cointreau en sinaasappel, panna cotta van zwarte kersen en een bonbon gevuld met wasabi en zoetzure komkommer. Allemaal even lekker.
Na het betalen van de rekening en het gedag zeggen en bedanken verlieten we zeer, zeer tevreden De Lindehof. Eens te meer is onderstreept dat hier fantastisch wordt gekookt en dat er hele fijne wijnen worden geschonken.

4 gedachtes over "De Lindehof in Nuenen"

Sophie Evertse

Mmmmh...ik wil er zo weer heen, wat een feest!.
20 september , 2013 om 11:58 am

Marcel Machiels

Hoi Carla, Ben het helemaal met je eens vwb het eten. Absoluut 2* niveau. Vond alleen de snelheid veel te hoog, teveel lawaai komend vanuit het office en de term 'geniet ervan lieve mensen' was na twee keer genoeg. Maar het gaat om het eten en dat is zeer goed, zonder twijfel. Mijn absolute favoriet blijft echter Boreas! Culinaire groet, Marcel
23 september , 2013 om 17:11 pm

restaurantrecensiesvancarla

Hoi Marcel, ja, ik hoorde het ook wel wat vaak deze avond ;-). Boreas is natuurlijk ook geweldig, daar kom ik ook heel graag.
24 september , 2013 om 10:49 am

Dirk

Hoi Carla, We zijn vrijdag in het restaurant gaan eten. Ik moet zeggen, je hebt niet gelogen in je recensie. Het eten was top. Alles was zeer lekker en goed gekruid. Wat ik ook tof vind, is dat ze hier de prijs van wijn arrangement erbij vermelden, dat mis ik wel in Nederland. Het enigste nadeel was dat er een grote groep mannen aan tafel zat, die zeer luidruchtig waren. Verder blijf ik je recensies met veel plezier lezen. Groeten Dirk.
29 januari , 2014 om 14:19 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl