DSC09382
DSC09382

Zarzo in Eindhoven

Op 25 juli 2013 in Noord-Brabant.

Vanwege alle stress in verband met eventueel weer een opname vonden we dat we wel lekker konden gaan lunchen en zo kwam het dat we op deze behoorlijk warme zondag richting Eindhoven P1060743reden, ons doel was Zarzo.
Goede berichten over gehoord en gelezen, bovendien was Jimmy overgestapt van De Lindehof naar Zarzo en ook Adrian wilde ik wel eens aanschouwen, ik was hem volgens mij altijd misgelopen als we bij Ivy waren.
Het leuke zwarte pand ligt rustig in een straatje, waar parkeren heel makkelijk is. P1060702Er was een plek op het terras gedekt voor ons, maar we gaven er de voorkeur aan om in de serre - als je dat zo kunt noemen in dit schitterende loftachtige gebouw - te gaan zitten, daar was een tochtje en de zon zou er niet komen.
Kleine tafels zonder kleden, wel met stoffen servetten en mooie glazen.
Jimmy schonk ons een glas champagne in, van Patrick Regnault. Een erg lekkere champagne, bovendien geschonken in een heel prettig ruim glas, dat zie ik graag.
P1060705Erbij een mandje met pel (of zijn het dop?)pinda's, waar we van af moesten blijven, we moesten het zakje, incl. plastic eten wat erop lag. Daarin zaten pinda's, gebrand met roze peper: heerlijk!P1060706
Ernaast een schaaltje met grote lappen flinterdunne kroepoek van cêpes, die ook al heerlijk waren en de toon voor de middag was denk ik gezet. Een feestje!
P1060709We vervolgden met een broodje kaas. Twee krokantjes van parmezaan omhulden crème van oude Goudse, crème van Manchego, crème van parmezaan, peterseliecrème en wat olijf en dat gaf een ware smaakexplosie, wederom heel erg lekker. Jimmy schonk de champagne nog wat bij en we bekeken de menukaarten, die op een speciale manier gevouwen bleken te zijn. En wel zodanig dat ze op een vleermuis leken en een vleermuis is weer het wapen van Valencia, de stad waar Adrian vandaan komt.
Voor een impressie van de menukaart verwijs ik naar de website, daar is alles te vinden.
Ik had thuis natuurlijk al zitten speuren en wist eigenlijk al precies wat ik wilde. Overleg met Jimmy leerde dat dat allemaal mogelijk was, inclusief een wijnarrangement voor mij en een BOB-arrangement voor echtgenoot.
De eerste wijn was er eentje van Weinhof Scheu, Grauer Burgunder trocken 2011. Een erg fijne wijn vond ik, vooral leuk in zijn bittertjes. Voordat het voorgerecht kwam kregen we eerst nog een schaaltje met kiezeltjes (die mochten we laten liggen) met P1060711erop voor elk een prikkertje met een onrijpe groene aardbei eraan met gelei van peterselie en haringkuit: het onrijpe van de aardbei gaf door de zuren een erg leuk effect vond ik, lekker dus.
Verder voor elk van ons een gemarineerd (chardonnay-azijn) stukje meloen met erop een ijspastille gemaakt van tomaat, sinaasappelzest, grapefruit en chardonnay-azijn en ook dit was een heerlijk fris hapje met erg leuke smaken.
P1060712Vervolgens verschenen er twee schattige glaasjes met onderin stukjes kruisbes, granité van gember en espuma van gember en dit was een topper vonden we. De kruisbes en de granité heerlijk fris, de gember pittig en donker, heerlijk!
P1060713Hierna werden we verwend met een heerlijke warme zeer verse brioche, die dus net uit de oven kwam en een zuurdesembroodje in een leuk hoog schaaltje en we hadden het idee dat we wel heel erg verwend werden hier.
Waarmee we toe waren aan het eerste gerechtje. Calamares/scheermes/tomaat. P1060715In een mooi zwart bakje kregen we onwaarschijnlijk zachte, gebakken calamares, zeer hoog op smaak, heerlijk, met erbij lamsoor, zeekraal, crème van zeesla (ook al zo heerlijk hoog op smaak) en zoetzuur gemarineerde tomaat zonder velletje. Onderop lagen nog wat boterzachte dunne plakjes aardappel en aan tafel werd een heerlijke jus de veau bijgeschonken. Een absoluut fantastisch gerecht, zo eentje onthou ik jaren en jaren...
De volgende wijn kwam uit Griekenland. Een Aristocracy 2011, sauvignon blanc. Alweer een heerlijke wijn, mooi ook, omdat ik van een sauvignon blanc niet zoveel fruit verwacht op de een of andere manier. Het grappige was dat de wijn ruikt naar een Gewürztraminer.
P1060718Erbij het tweede gerecht, kabeljauw/paling/wortel. In een grijs schaaltje een mooi stukje perfect gebakken kabeljauw met erop een reep paling. Aan tafel werd er nog wat gepofte quinoa op gestrooid. Onderin lag een schuimige saus van geelwortel en kardemom en ook bovenop lagen stroken geelwortel.
In al zijn perfectie een heerlijk gerecht, vanwege de gerookte paling was de kabeljauw niet gezouten en dat was een gouden greep vond ik, want dan zou het teveel worden. De saus was wel weer mooi hoog op smaak en wederom waren we erg tevreden.
De derde wijn kwam uit Zuid-Afrika. Een Jordan, Stellenbosch, The Outlier, 2011. Volgens mij de eerste keer dat ik een sauvignon blanc uit Zuid-Afrika heb gedronken. Erg lekker ook!
P1060722Het gerecht wat volgde is een hommage aan de helaas overleden chef van Can Fabes, wat eind augustus tot mijn grote verdriet de deuren sluit, Santi Santamaria. Adrian heeft daar drie jaar onder zijn bezielende leiding gewerkt.
Spek/aardappel/kuit. Een ongelofelijk zacht, maar zeer smaakvol stukje buikspek kregen we, zeer zachtgegaard met erom heen schuimige beurre blanc, die geweldig mooi op smaak was en hoog in de zuren zat. Erbij nog wat hele fijne aardappelmousseline en erop wat haringeitjes, zeewier en bieslook. We hebben enorm genoten van dit fijne gerechtje, wat een smaken, wat een combinatie, heerlijk!
Het volgende gerecht hadden we extra besteld. Erbij kwam verrassend genoeg een Madeira. Eeuwen geleden dat ik een Madeira heb gedronken. Een East India Madeira, Justinos. Beetje vreemd wel, maar wel lekker.P1060725
Erbij een gerechtje, wat een hommage is aan Jonnie Boer, want ook daar heeft Adrian de nodige tijd gewerkt. Gelakte zwezerik/ananas. In een zonnig schaaltje kregen we de meest prachtige zwezerik ooit. Gelakt met jus de veau, zeer hoog op smaak, tegen het krokante aan, maar net niet en erbij wat knolselderijpuree, wat stukjes ananas die ook werkelijk iets toevoegden, want eigenlijk hoef ik geen fruit in mijn eten en een fantastische jus met koffie. Vooral de subtiele koffietoets vond ik heel bijzonder. Verder nog iets van zeewier om het plaatje compleet te maken. Alweer een heel mooi gerechtje!
We gingen door met een wijn uit Catalonië, uit Empordà om precies te zijn. Een Espiritu, Mas Estela. De oude huiswijn van El Bulli, prima in orde dus.
Erbij het hoofdgerecht. Beef/artisjok/olijf. P1060729Prachtige stukken rund kregen we met eigen jus. Verder kalfsmerg met witte ui, met een lepeltje erbij om goed alles te kunnen lepelen, heerlijk. En als groentjes artisjok, asperges, kappertjes en ik meen iets van venkel. Ook een goed gerecht. Eens te meer blijkt wel dat je met vlees toch eigenlijk minder kunt dan met vis, wat absoluut niet wegneemt dat we hier ook blij mee waren.
We hadden gevraagd of we het dessert van het menu konden wisselen voor allebei een ander dessert en dat was mogelijk. Adrian had nog wel voorgesteld om een kleine versie te maken van het dessert wat in het menu hoorde en dat vonden we best.
In het glas kwam een Moscatel uit Portugal. Een Moscatel de Setúbal, D.O. Colheita 2009, Bacalha. Prettig koel geserveerd en ondanks de zoetjes toch fijn fris.
Het dessert uit het menu kwam. Whisky/amandel/koffie. P1060732Toch een volledig dessert kwam er, wat helemaal niet erg was, want het was onwaarschijnlijk lekker. Op een schitterende crème met koffie lag heerlijk ijs van whisky. Verder ontdekten we peper, vijg, witte chocolade, heerlijke gepofte varkenshuid wat een mooie crunch gaf en natuurlijk de amandelen. Echt een heel leuk en lekker dessert.
Maar we waren er nog lang niet, want we hadden het dessert wat we net gegeten hadden willen ruilen voor de desserts die nu in aantocht waren.
Echtgenoot kreeg een glaasje Los Molles, Late Harvest, Muscat 2011, Botrytis, Valle del Limari, Reserva. Een heel prettige dessertwijn uit Chili. P1060737Erbij zijn dessert. Peer/eucalyptus/citroen. Het zag er schitterend uit, een compositie in wit. Echtgenoot was ook erg enthousiast over de smaken, die alweer perfect bij elkaar pasten. Ik heb helaas niet geproefd, want mijn dessert stond er natuurlijk ook.
In mijn glas een Vino Licor Dulce Natural P.X. Ook al lekker. Het dessert wat ik gekozen had was karamel/vanille/drop. P1060738Op hetzelfde zonnige bord kreeg ik heerlijk vanille-ijs met karamelpunten erin, crunch van karamel, meringue van vanille en aan tafel werd een heerlijke dropsaus bij geschonken. Heerlijk, heerlijk!
Uiteraard sloten we af met prima espresso waar nog een bombardement aan lekkernijen kwam. P1060741Ik herinner me een heerlijke lolly van passievrucht, een brownie van chocolade met citroencrème, fudge, notencake, Ferrero Adrian van aardbei en karamel, een plak gezouten karamel waar je stukjes van kon afsnijden en nog veel meer.P1060740
We hebben nog even nagepraat, we hebben nagelaten om het gebouw te bekijken, dat doen we een volgende keer als het wat minder warm is, maar onze indruk van het gebouw is heel ruimtelijk en vriendelijk en diep tevreden verlieten we Zarzo. Om heel vaak even lekker te gaan eten. Hoewel even, het is een middag (of avondvullend) programma wat hier geboden wordt. Tijdens het typen van de recensie zie ik ook nog eens dat de gewisselde dessertjes ons zijn aangeboden, waarvoor mijn hartelijke dank. Een absolute aanrader, dus allen naar Zarzo!

4 gedachtes over "Zarzo in Eindhoven"

Bert Roetert

Mooi artikel weer en mooie foto's van eigentijdse gerechten van een mooi bedrijf. Dit duidt ook alweer op de vernieuwende gastronomie binnen NL. Chpeau!!
25 juli , 2013 om 08:20 am

antonie de rooij

kan alleen maar beamen dat je helemaal gelijk hebt, heb dezelfde ervaring gehad
25 juli , 2013 om 15:59 pm

Sophie Evertse

Staat hoog op mijn lijstje!! Dank je weer.
25 juli , 2013 om 17:52 pm

Zarzo/Valuas | restaurantrecensiesvancarla

[…] onze lunch bij Valuas, wat voor ons niet echt dicht in de buurt ligt en omdat ik dringend weer naar Zarzo wilde, besloot ik dat we er naar toe zouden […]
8 januari , 2016 om 12:16 pm

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl