DSC09382
DSC09382

Perceel in Capelle a/d IJssel

Op 19 juli 2014 in één ster, Krimpenerwaard, Rotterdam, Zuid-Holland.

Weer zat Perceel bij de prijswinnaars van Dining With The Stars en weer gingen wij er op een zondag lunchen. In eerste instantie zouden we samen gaan, maar oudste zoon was dit weekend thuis en vond het leuk om mee te gaan. Een telefoontje leerde dat dat geen enkel probleem was.
Een zeer vriendelijke ontvangst kregen we door de sommelier en we kregen een tafeltje bij het raam. Het restaurant was op een enkele tafel na gevuld en raakte deze middag helemaal vol.DSC03451
We begonnen met een gin en tonic, een Oostenrijkse gin hier, Reisetbauer Blue Gin met mijn favoriete tonic, die van Fever Tree, de gewone Original. Een lekkere gin!
Een bakje met gekruide Emping stond al op tafel.
Bij het aperitief kwam een drietal hapjes.DSC03453 In een houten schaaltje op kleine augurken per persoon een plak augurk met Oost-Indische kers, een fragiel tartelletje met peterseliewortel, poeder van blauwe bes en een bloemetje van zomerpostelein, een hartige churros met een dip van geitenkaas en kruiden. Alle drie erg lekker.
DSC03455De chefsbite wilden we ook wel, dat was net als de vorige keer een Gillardeau oester, maar deze keer eentje met gerookte boter, radijs en zuring en ook deze oester was geweldig lekker. De toegevoegde ingrediënten combineerden mooi met de zilte oester.
Het menu voor deze middag werd door de vriendelijke gastvrouw weer in het houdertje op tafel geschoven, attent vind ik dat toch en we begonnen met een amuse.DSC03458
Een gazpacho van perzik met sugar snaps en peterseliewortel. Erg lekker ook, het wordt wat saai en fijn hoog op smaak. De perzik was en zacht en stevig van smaak, knap gedaan.
Bij het menu was het mogelijk te kiezen voor een uitbreiding met een tussengerecht en een kaasgang, bovendien was er de mogelijkheid om over te stappen op een all-in-actie, wat we deden. Een BOB-arrangement, wat ook werd aangeboden in de actie, was niet nodig, oudste zoon reed deze middag.
DSC03460Brood, zuurdesembrood, kwam op tafel, met een ietsiepietsie geitenboter met pijnboompitten erop. Het brood werd gedurende de middag telkens bijgevuld.
De sommelier schonk de eerste wijn in. Een Welschriesling 2013, Christoph Bauer. Een wat mij betreft niet enorm overtuigende wijn.DSC03464
Het eerste gerecht was dorade, rauw, komkommer, rijst, shiso, yoghurt.
Een keurige cirkel rauwe tartaar van dorade kregen we met erop brunoise van Granny Smith. Het geheel was afgedekt met romige yoghurt. Eromheen aan tafel geschonken saus van shiso, verder erop een wild viooltje en een bloem van borage. Een koekje van rode gebakken rijst dekte de witte rijst af, die heel zacht van smaak was. Een erg lekker gerecht vonden we het en een plaatje om te zien.
In het glas verscheen vervolgens een Weisser Burgunder van Kranz, Pfalz, 2012, die me een stuk beter beviel. We waren toe aan het extra tussengerecht.
DSC03468Erbij voor Maurits de rundertartaar, rauw, ui, cornichons, gefermenteerde groenten. Een specialiteit van de chef. Ook dit was mooi om te zien en hij was erg tevreden over de heerlijke tartaar, die wat hem betreft perfect was aangemaakt. Ook de salade en de crunches (gepofte quinoa dachten we) die erop lagen konden hem bekoren.
Omdat wij de rundertartaar de vorige keer al hadden geproefd, zoals de gastvrouw zeer attent had onthouden, kregen wij een andere specialiteit van de chef, de eendenlever. DSC03474Eendenlever met witte druiven en avocado.
Een schitterende glazen schaal met dubbele bodem verscheen. Onderin de schaal een allerschattigst takje met roze roosjes en in het kuiltje bovenop de schaal allereerst de saus van avocado met erop de perfecte eendenlever. De lever was afgewerkt met gehalveerde, ontpitte witte druiven, bloemen, kruiden, gezouten pistachecrumble en wat salade en alles was werkelijk heerlijk. Een genot om te eten.
Bij het volgende tussengerecht kwam een Albarino blanco, Pardevalles Terra de Leon in het glas. Albarino schijnt een zelfstandige druif te zijn. In ieder geval een wijn die me zeer beviel.
DSC03480Erbij de kabeljauw. Kreeft, broccoli, mierikswortel, zilte groenten. Op het bord allereerst een heerlijke, licht zure vinaigrette van dille met mierikswortel. Erin een fijn stukje kabeljauw met erop een perfect gegaard stukje kreeft. Verder een krokantje van kaas, wat zilte groenten en quenelle broccoli. Alweer een goed gerecht.
Bij het hoofdgerecht schonk de sommelier een glas Tugela River 2012 by Spioenkop Wines, en die beviel ons goed.DSC03486
Het hoofdgerecht was kalf, bloemkool, kers, hazelnoot, lavendel. Een bijzonder smakelijke combinatie van uitstekende kalfslende kregen we met erbij een jus van kalf met lavendel, bundelzwammetjes, waterkers, bloemkoolcrème en een krokantje van bloemkool en diverse gebakken kersen die een geweldig leuk accent gaven. Wederom tevredenheid aan onze tafel. DSC03487Erbij nog in een apart bakje een heerlijk luchtige aardappelpuree met erop gepofte spelt en bieslook, ook al bijzonder smakelijk.

Bij het dessert kwam een Cerdon, Renardat FacheDSC03494 in het glas, zon leuke licht sprankelende halfzoete rosé dessertwijn uit Bugey. Prima passend bij het dessert. Aardbei, karnemelk, verveine. Op het bord ijs van karnemelk, crunch van verveine, crème van verveine en diverse bereidingen van aardbei, waaronder meringue. Een prettig fris dessert, lekker licht en derhalve een fijne afsluiting.
Bij de espresso/thee kwamen nog lekkere snoepjes. Een makaron van en met ananas en koriander, een canelé met aalbes, een witte chocolade bonbon met iets van rood fruit en een marsh mallow van yoghurt. Alles even lekker.
DSC03496Alweer erg tevreden verlieten we Perceel, het lijkt wel of ze telkens beter worden. Een genot om er te eten en heerlijk dat ze op zondagmiddag open zijn voor de lunch!

 

0 gedachtes over "Perceel in Capelle a/d IJssel"

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Copyright © 2004 - 2024 Restaurant recensies van Carla, Restaurantbelevingen | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl